Kjærestetur til Barcelona

Det beste med Barcelona har vært Caroline! Men byen hadde også mye godt å by på 🙂

De største opplevelsene for meg, har vært de minst turistpregede. Slik er det alltid på tur. Mange av stedene alle vil se er spektakulære, men det er først når vi ser den ekte kulturen, de ekte innbyggerne og er alene på oppdagelsesferd at magien oppstår. En hel dag på sykkelsetet, med og uten mål og mening. Gutta på slakkline i parken, cavaen på stranda, den lille restauranten hvor bestillingen ble gjort med tegnspråk og grimaser, den lokale baren med snodige drinker og den smale gata med den smilende bestemora på balkongen. Flott arkitektur og mye kunst å hvile øynene på!

Aldri før har vi spist bedre mat! Sunn, nytenkende og annerledes mat. Om jeg ikke går fullt inn som veganer, kan jeg i det minste skrive under på at mat uten kjøtt kan være spennende og uendelig godt. Er du noen gang i Barcelona må du ikke forlate byen før du har vært innom Flax & Kale. Og på vei hjem, gå innom den åpne plassen to kvartal nedenfor. Her samler lokal ungdom seg i hopetall, for å danse, breake, skate, beatboxe og drive parkour. Gøy å se på, enda morsommere å ta del i. Litt hasjlukt møter luktesansen, men shit au.

Så har det først og fremst handlet om hverandre. Etter et utfordrende år har det blitt tydelig at vi må være flinkere til å høste fruktene av hardt arbeid, finne hvilepuls og ta vare på både oss selv og hverandre. Jeg tror ikke det trengs en tur til Barcelona eller andre verdenshjørner for å holde kjærligheten ved like. Uansett hvor i verden, vil den ikke fortsette å blomstre av seg selv. Det trengs gjødsling og hyppig stell. Og akkurat nå spirer og gror det godt hos oss (må ikke mistolkes 😛 )!

På stranda i går, liggende på et teppe med Caroline i armkroken, gikk det opp for meg. Jeg lever livet litt som et vorspiel. Bygger ofte opp mot den virkelig store festen som skal komme en ukjent gang i fremtiden. Når det finnes mer penger, større barn og enda flere muligheter. Men det er egentlig ganske teit. Festen burde være her og nå!

Vi lander på Sola i kveld klokka 20.30. Da fortsetter hverdagsfesten!

– Lars Z

Reisefølget er nesten for fint!
Byen oppleves etter min mening aller best på sykkel. I det minste om du ikke har mer enn en langhelg til rådighet. Det er godt tilrettelagt og setter du av en hel dag får du virkelig sett og opplevd mye. Oppsøk gjerne et utleiested som også har hjelmer, det hadde de ikke hvor vi var.
Er du av det taktiske slaget legger du deg på hjul. Det gir strålende utsikt og mindre vindmotstand!
Gode muligheter for en treningsøkt med inkluderende folk på stranda!
Jeg hadde lite å stille opp med mot de lokale heltene, men lærte noen triks og endte med å kjøpe inn ny slakkline 🙂
MYE flott arkitektur og kunst, også utenfor de store turistatraksjonene.
NAM på Flax & Kale! Liten brunch før hjemreise. Middagsrettene er også himmelske.
HAPPY!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *