Full dag med Ski- og Kombinertlandslaget!

Jeg vet ikke hvor mange NM-, VM-, og OL-gullmedaljører jeg har pratet med i dag, men jeg vet det er mange! Og jeg vet at det har vært både morsomt, inspirerende og lærerikt 🙂

Opp tidlig. Dro til Holmenkollen sammen med Mizuno for å bli enda bedre kjent med, skape innhold og legge fremtidsplaner med alle ambassadørene for vinteridrett. Det har gått slag i slag! Bilder, film, prat og latter. Ekstra gøy at det mest kjennes som en vennegjeng på camp, mer enn intervjuer og markedsføringsarbeid.

Spennende er det også å diskutere treningsarbeid, periodisering, effekt av høydetrening, produktenes innvirkning, samhold og lagarbeid, livet som 24-timersutøver og mål for den kommende sesongen. Disse utøverne er gjennomsyret profesjonelle! Fascinasjonen av arbeidet som legges ned og menneskene bak har om mulig vokst til nye høyder.

Samtidig er det rått og brutalt. Toppidrett ligger helt på grensen hva gjelder god helse. Hvorfor har noen stang ut og andre stang inn, når innsatsen er lik? Hvorfor tåler selv de beste svært ulik belastning og mengde? Tenk om hele livet bestod av idrettssatsingen, du trente 900 timer i året og ofret tilnærmet all sosial omgang – så ender du opp med å bli vraket til mesterskapet du har drømt om siden du var guttunge…

Rent fysiologisk finner jeg kombinertløperne kanskje aller mest interessante. De skal bygge opp størst mulig spenst og eksplosivitet, men på samme tid utholdenhet. Balansegangen er nesten umulig å finne. Hvor for mye av det ene går direkte ut over det andre. Kun ørsmå endringer i treningsopplegget fra sesong til sesong kan gi store utfall!

Det er stor stas å jobbe med en så kjent merkevare som Mizuno. Flere enn de som er ambassadører viste interesse for å ikle seg testvinnende løpesko. Og tilbakemeldingene fra utøverne viser igjen i kommende modeller for maksimal ytelse og komfort. Men selv på en dag som denne er det aller mest stas at Mizuno i hovedsak fokuserer på den vanlige kvinnen og mannen i gata – på folkehelsa!

Når jeg er borte fra mine tre små er det også et stort pluss å få en dose baby av Marit Bjørgen sin nyfødte prins 🙂 Vi pratet om å lage et treningsprogram for løping med vogn og/eller komme i gang etter graviditet. Er det av interesse?

– Lars Z

Opp kl. 05.10, fremme 08.30. Da var det allerede stor aktivitet i Holmenkollen.
Hun her! Kari Øyre Slind, har hatt mye stang inn. Denne sesongen må du holde øynene åpne, for hun kommer til å stå øverst på pallen flere ganger. God tur til høyden på torsdag, Kari!
Jeg hadde regien på fotoshootene til Mizuno. Det ble tidvis utradisjonelt =P
…men morsomt!
Therese trenger neppe en lang introduksjon! Sleit med å henge med opp trappa.
Jeg gråt da Martin tok VM-gull i vinter! Klarte heldigvis å holde tårene borte i dag 😉
Den nye kongen mente jeg hadde spist for mye mat i påsken. Sa meg bare delvis enig!
Simen Hegstad Krüger – OL gull på 30 km, nasjonal mester i modell-look, men ikke kretsmester i bevegelighet.
Kombinertgutta! Disse to preget hele sesongen som var, og alt tyder på at det blir mye rødt, hvit og blått i tiden som kommer.

1 kommentar

  1. Wow, heldig du er! Må ha vært en inspirerende og sinnsykt gøy dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *