Test av formen – nye, store mål!

I mai var jeg hos Forus Testlab for å se hvordan det stod til med formen. Her kan du lese resultatet. Den gangen var jeg, til meg og være, i dårlig form. Likevel fikk jeg flere svar som var verdt å ta med seg: Mitt aktive hverdags- og familieliv var nok for god helse! Dessuten ble laktattesten og samtaler med personalet en motivasjonboost, som i sommer resulterte i økt aktivitetsnivå og noen ekstra treningstimer. Ikke mye, men litt. Det var derfor stor spenning knyttet til ny test. Hvor mye hadde formen blitt, når aktivitetsnivået kun var økt litt? De ørsmå endringene i kostholdet, hadde de gjort utslag?

Opp på tredemølla. Starte rolig. Stadig raskere. Noen små stikk i fingeren. Skikkelig andpusten på slutten. 26 minutter senere kom dommen!

Fremgang! Stor fremgang! To timer mer trening i uka har gitt meg betydelig større kapasitet. Nå løper jeg i samme tempo som i mai, men det krever mindre av kroppen. Lettere pust, lavere puls, lavere laktatnivå. Mot slutten av testen går det raskere enn sist, og jeg kjenner meg fortsatt pigg. Gøy! Kroppscanningen var like positiv som laktattesten. Fire kilo ned, mindre bukfett, mer muskler. Som et resultat av 4 skiver til frokost og lunsj, i stedet for 5. Eller med andre ord; normal metthetsfølelse i stedet for stappmett =P

Personlig liker jeg tall. Men sannheten er at endringen er enkel å spore på flere og viktigere vis. Mer overskudd, bedre søvn, mer stabilt humør og større hverdagslig utholdenhet. Det er så uendelig deilig å ha stort overskudd igjen! Å kunne løpe kilometer etter kilometer mens jeg dytter barna opp bakker på sykkel, for eksempel.

Overskudd avler overskudd. Trening avler treningsglede. Og nå som mye annet er på plass i livet, er jeg mer gira enn noen gang tidligere på nye utfordringer. Jeg er så motivert at jeg holder på å sprekke! Stian Gilje fra Forus Testlab hjelper meg med utforming av treningsprogram, oppfølging og intensitetsstyring basert på testresultatene. Utrolig spennende, litt skummelt og veldig forpliktende. Treningsrommet i garasjen står endelig klart – det skal bli brukt mye i høst og vinter. I tillegg skal jeg melde meg på Ironman Mallorca! Endelig er jeg tilbake der alt startet; som en småvill og overmotivert triatlontulling 🙂

Nå blir den største utfordringen å holde igjen og unngå overbelastningsskader. Smilet vil garantert bli bare større og større!

Ditt mål trenger ikke være som mitt.
Trenger ikke være likt noen andre sitt.
Men finn et mål.
Og finn smilet!

– Lars Z

BLIR SÅ GØY Å GJØRE DETTE IGJEN!!!
T-skjorte og caps røyk de siste minuttene!
Og naboen, Stian, som på forhånd snakket seg ned med at det hadde blitt lite trening og mye øl i sommer. Han har fortsatt overtaket! Et solid et, faktisk! Men tro meg, Stian… Jeg skal gjøre gradvise nærme meg ditt forrykende tempo 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *