Derfor elsker jeg jobben min!

Jeg er så glad om dagen!
Alle tiltakene vi iverksatte, både privat og i selskapet, har gitt ønsket effekt. Det betyr bedre balanse, mer overskudd og hverdagsglede! Jeg gleder meg til å gå på jobb, gleder meg til å dra hjem fra jobb, trives i nuet og smiler når jeg tenker på fremtiden. Ofte drømmer jeg om å finne opp et redskap som gjør at jeg kan stoppe tiden. Tenk å kunne fått 3 timer ekstra på jobb, 5 timer ekstra med familien hver eneste dag! Enn så lenge får jeg nyte de 24 timene jeg har til rådighet som alle andre 🙂

I mange situasjoner får jeg spørsmål om hva jeg egentlig driver med. Her er svaret, og grunnet til at jeg har verdens beste jobb!

– Trene, motivere og coache enkeltmennesker
Jeg jobber tett sammen med 3 personer. Program, ukentlige treningsøkter sammen, tett oppfølging, kognitiv terapi, hjemmelekser, finner mål, oppnår mål, flytter fjell. Ler sammen, gråter sammen, vinner og taper sammen! Nylig løp en av «kundene», som egentlig er blitt vennene mine, et 10 kilometer langt løp. Det som startet med hurtig gange som intervaller, er nå løping med høy fart. Likevel betyr både distanse og hastighet lite, når hele liv, familier og relasjoner blomstrer.

– Trene, motivere og coache grupper
Leste du blogginnlegget om de fantastiske menneskene, tidligere rusmisbrukerne, som bekjempet egne barrierer under et døgns langt bakkeritt i Oslo? Om ikke, les det! 2-3 ganger hver måned trener, coacher og jobber jeg sammen med denne gjengen! I tillegg bidrar jeg med faglig opplegg, trenings- og behandlingsplaner, kursing av ansatte og arrangementer.

– Strategisk rådgiver for Mizuno
Jeg jobber tett sammen med Mizuno på flere områder. Utrolig gøy! Alt fra strategi- og planleggingsarbeid, oppfølging av ambassadørene, arrangementer, markedsføring og innholdsskaping. I tillegg også produkttesting og utvikling, skokurs og som faglig sparringspartner. Det er både gøy, spennende og utfordrende å jobbe med en så stor aktør i markedet! Da er det ekstra stort at de tør å satse på folkehelse og godt, faglig innhold – uten å bare tenke salg. Mennesker og utvikling i sentrum! At det betyr tett dialog og samarbeid med folk som Marit Bjørgen, Martin Johnsrud Sunby, Birgit Skarstein og mange andre, gjør meg slettes ingen ting 🙂

– Foredrag, kurs, teambulding med mer
Denne delen stortrives jeg med! Enten det er for skoler, idrettslag, kommuner eller store, nasjonale bedrifter. At temaene og publikum er varierende, gjør forberedelsesjobben svært lærerik! Alle foredrag, kurs og teambulding-arrangement blir tilpasset. Det gjør jobben mer tidkrevende, men så blir resultatet og effekten noe helt annet. Nylig hadde jeg en hel dag for ledergruppe og ansatte i en stor bedrift – spennende også for meg å kunne ta del i endringsprosesser! Av alle ting har jeg også blitt leid inn som toastmaster i et bryllup – variert arbeidshverdag og mange gleder! Som ekstra bonus får sett mye av landet.

Foto: Brian Engen.

– Blogg, Facebook og Instagram
Jeg bruker en hel del tid på sosiale medier. Først og fremst for å spre motivasjon, inspirasjon, verdier og glede. For at leseren skal stille spørsmål, reflektere, bli mer bevisst. Jeg skriver fordi jeg liker å skrive, fordi jeg vil spre kunnskap og skape debatt rundt temaer som engasjerer meg. Å nå ut til enkeltmennesker, og se at det har en verdi, skaper noe – det er for meg bensin på et allerede brennende bål. Nylig har jeg sendt ut over 1000 treningsprogram på melding. Det har tatt 5 fulle arbeidsdager. Men tenk så mange som blir mer aktive. Tenk på de potensielle ringvirkningene! Direkte tilbakemeldinger om viktigheten og effekten av dette, treffer meg i hjerterota gang på gang. At det er 3500 personer i Treningsprat-gruppa på Facebook som motiverer og hjelper hverandre – det er helt magisk. Fra tid til annen brukes de sosiale mediene også til reklameinnhold for samarbeidspartnere.

– Holdnings- og aktivitetskampanjer
Hva kan jeg gjøre i dag for å påvirke den fysiske og psykiske folkehelsen på sikt? Det spørsmålet stiller jeg meg selv hver eneste morgen. Jeg tror på at holdnings- og aktivitetskampanjer er en viktig del av dette. Derfor bruker jeg mye tid på å finne frem til enkle og hverdagslige opplegg, men lav terskel for å delta, som kan bidra i riktig retning. Presentert av meg eller andre. I skrivende stund har jeg en spennende dialog med Helsedirektoratet, så får vi se hva det fører til 🙂

– Annet
Konsulentvirksomhet! En del av tiden mellom 08.00 og 15.15 bruker jeg som konsulent. For andre gründere og selskap. Ofte handler det om fagkunnskap – sist et eksempel hvor Helseoversikt har utviklet en app som skal formidle treningsråd og program for gravide. Men også veivalg, strategi, bruk av sosiale medier og markedsføring. MiniMeis er et spennende selskap i stor vekst og gode verdier – her bidrar jeg med produktutvikling, sparring og markedsføringsbiten. For Møller Bil Sandnes & Jæren; bilder, film og tekst til Facebook.

Det var kort fortalt om hovedpunktene i min arbeidshverdag! Men, og dette er et viktig men. For noe har endret seg i firmaet. Jeg har skrevet jeg, mens det i virkeligheten er oss. Caroline jobber endelig 100% i bedriften etter en tøff periode med sykemelding. Det er nødvendig for å rekke over alt, og helt avgjørende for kvaliteten i alle ledd. Så er det store spørsmålet fremover om vi skal ansette flere for å kunne takke ja til mer, eller holde oss der vi er nå? Svaret vet jeg ærlig talt ikke. Noen dager drømmer jeg om å ansette fysioterapeuter, trenere, kognitive terapeuter – bygge opp et trenings- og behandlingstilbud. Ofte hadde det vært praktisk med noen som kan foto, film, tekst og markedsføring, også. Men det viktigste er at ting fungerer slik det er nå!

Det gir blant annet muligheter til å ta høstferien på Gran Canaria, med trening, sykling, bading og kos! En vel fortjent ferie om jeg skal si det selv =P For de morsomme dagene er også krevende, og arbeidsmengden er «hakket» over vanlige arbeidstider.

Aktivitet og gode hverdager til folket!

– Lars Z

Fra et «møte» og produkttesting/produktutvikling med MiniMeis 🙂
Fra gårsdagens heldagskurs.

2 kommentarer

 1. Flott blogg. Kjekt å følgje med deg og dine:)
  Springerinne

  1. Lars Zachariassen

   Selv takk, beste Kristin!
   Viktig for meg å kunne skrive ned noen tanker og få utløp for engasjementet når jeg har tid, ønske og mulighet mellom alt annet 🙂

   Ha en strålende start på uka!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *