Magisk! Familie- og treningsferie på Gran Canaria

Vi skulle være hjemme i høstferien. Barnehage, SFO og jobb. Samt en liten telttur på fjellet. Små, utbrukte og hullete regnklær var erstattet av nye – vi var klar. Men så ble vi lokket til Gran Canaria på familie- og treningsferie av Alice i Himmel og hav sykkelferie. Et nyoppstartet selskap med fokus på hygge, aktivitet og ferie. Valget var ikke vanskelig!

Finnes verre ting enn massasje og kos etter en intervaller.

Det eneste jeg fryktet var charteropplegg og overturisme. Caroline var mest redd for at det siste passet ikke ville komme i tide. Men hva gjør vel det når politibetjentene på Sola har automatisert nødpassprosessen for familien Zachariassen fra tidligere?

Men passet kom dagen før avreise, og min frykt forsvant i det vi svingte inn til hotellet etter en kjapp tur med fly og taxi. Plutselig befant vi oss i en koselig, liten bukt utenfor Puerto Rico. Passe stort hotell, direkte adkomst til stranden og med et basseng gutta boys fikk testet lenge før badeklærne var på!

27 grader og sol. Hver dag. Regnklærne ble med andre ord igjen hjemme, det holdt i massevis med noen shortser og solkrem. Jaja, Caroline gikk strengt tatt ikke toppløs (ønsketanke) – bikinien var også med! Og treningsklær, selvfølgelig. For Alice ville vise oss hva Gran Canaria hadde å by på, fra både sykkelsetet og i løpesko. Og altså… For et treningsparadis! Jeg har syklet opp noen helt majestetiske fjell og fått oppleve noen utforkjøringer som ikke lignet grisen. Hårnålssvinger jeg tidligere kun har sett på bilder, stopp på koselige kafeer og en guide i Alice med oversikt, kontroll og spennende historier.

Og jammen fikk vi ikke løpt også. Til og med en felles, romantisk – dog svett, økt! Og svømming i sjøen, med Nemo og vennene hans. En opplevelse jeg sent vil glemme. Krystallklart vann, rikt fiskeliv og ingen form for forstyrrende turistaktiviteter som vannscooter eller bananbåt i nærheten. Men, og viktigst av alt, dette var først og fremst en familieferie. Treningen ble lagt til tidlig morgen, resten av dagen var kos, kos, kos!

Det er så fint med korte avbrekk fra hverdagen! Bryte opp i rutinene og ha tid kun til hverandre. Full oppmerksomhet og tilstedeværelse. Så er det akkurat som om barna vokser ekstra fort, blir bedre venner, mer kreative og løsningsorienterte på ferie. Pappahjertet blir stolt når de plutselig mestrer å svømme, lærer seg klokka og snakker engelsk.

Nå er regnklærne funnet frem. Hverdagen venter. Den møtes med overskudd og mange gode opplevelser å se tilbake på. Høsten og vinteren blir finfin. Helt rå, faktisk! Men jammen skal vi tilbake til Gran Canaria og Himmel og hav sykkelferie. Spørsmålet er bare når. Klarer vi å vente helt til neste høstferie?

Kveldene var også ganske så fine <3
Og maten!
Sammen med Alice! Hun er i god form, men alle turene er tilpasset personen/gruppene som deltar. Noen sykler med el-sykkel og snillere terreng, mens andre grupper blir utfordret med det heftigste av det heftigste.
Himmel og hav sykkelferie fikset lånesykkel til meg. Ta med selv eller lån der – opp til deg 🙂
8 kilometer med dette!! Helt sjukt fint…
Morgentrim!

Puerto de Mogan – definitivt verdt å sjekke ut om du skal til Gran Canaria! Går ferge fra Puerto Rico.

1 kommentar

  1. Åhhh det såg herleg ut. Du skulle fått med deg pulsklokkene dit, men dei er på veg. Ha ein fin onsdag:) Kristin

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *